Culy Homemade: zoete aardappel met maple syrup en pecannoten

Deze geroosterde zoete aardappel met maple syrup en pecannoten van Dessert for Two eet je als bijgerecht, als snack of gewoon, als je het héél erg verdiend hebt. Wij aten dit bord in één keer leeg (niet doorvertellen).

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dikke plakken, van ongeveer 2,5 centimeter dik. Leg de schijfjes op een bakplaat en zorg dat ze elkaar niet raken.

Smelt de boter en bedek de aardappels ermee. Besprenkel met wat grof zeezout (bij voorkeur Maldón) en zet ze in de oven. Keer ze na 20 minuten om en bak ze nog eens 20 minuten, tot ze flink gekleurd zijn.

Pak er een steelpannetje bij, doe de maple syrup erin en laat aan de kook komen. Voeg de pecannoten toe en laat nog een minuutje borrelen. Let op dat de siroop niet te veel inkookt; haal het dan zo snel mogelijk van het vuur af.

Giet de warme maple syrup over de aardappelschijfjes en geniet met volle teugen van deze goddelijke snack.

zoete aardappel met pecan

zoete aardappel met pecan

Voor 4 personen

  • 500 gram zoete aardappel
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • Grof zeezout
  • 1/2 kopje maple syrup
  • 1/2 kopje pecannoten, gehakt
Reageer op artikel:
Culy Homemade: zoete aardappel met maple syrup en pecannoten
Sluiten