Redactie
Redactie Inspiratie 17 nov 2014
Leestijd: 2 minuten

Een nieuwe foodbox voor bij je thuis: Mediterrane gerechten van Zadina’s Kitchen

Ze rijzen de pan uit: food boxen in Nederland. De één met alleen groenten, de ander met enkel delicatessen. Maar de populairste dozen zijn die met alle ingrediënten voor een diner, inclusief recepten.

Zo sta je nooit meer te twijfelen in de supermarkt of te hannesen in de keuken, is het credo. Nu hebben wij daar bij Culy niet zo’n last van, maar we testen dit soort boxen graag voor jullie uit!

Een nieuwe speler in culi-boxen-land is Zadina’s Kitchen. Zij bedenken heerlijke Mediterrane of Oosterse – thuis te bereiden – maaltijden waarvan de ingrediënten (én bijbehorende recepten) elke maandagavond per box bezorgd worden. Je kunt kiezen uit twee, drie of vier dagen inspiratie. Ja, je moet dus nog wel zelf aan de slag in je keuken! Maar de recepten zijn goed te volgen en staan in gemiddeld 35 minuten op tafel.

Goedkoop is de box niet; je betaalt voor 2 personen voor 2 dagen € 35,50, en dat is het goedkoopste abonnement (die kun je overigens te allen tijden opzeggen). Wel een groot pluspunt is dat alle geleverde ingrediënten vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch zijn.

Culy test…

Wij hebben de box uitgetest en in de (grote!) doos zaten de ingrediënten voor twee maaltijden: shakshuka en kip korma. We waren zeer te spreken over de samenstelling; lekker divers, origineel en met veel (zowel gedroogde als verse) kruiden. Lekkere biologische kip, verse doperwtjes, gember, een kaneelstokje, en meer.

In de receptuur zaten her en der nog wat foutjes, maar dat wordt vast gauw opgelost. Simpel zijn de recepten in ieder geval: zelfs al heb je nog nooit van shakshuka gehoord, dan kun je dit in no time op tafel zetten.

Wij vinden Zadina’s Kitchen een aanrader voor wie graag een box vol ingrediënten thuisbezorgd wil hebben, daar best wat geld voor over heeft en van de Mediterrane/Oosterse keuken houdt.

Initatiefnemers

Anderhalf jaar geleden stuitten ondernemers Jelle Boelen en Tarik Yousif op een onderzoek waaruit bleek dat slechts vijf procent van de volwassen Nederlanders de minimale hoeveelheid groenten per dag consumeert. Als passionele thuiskoks, geïnspireerd door het boek ‘De Voedselzandloper’ en de recepten van Ottolenghi, beseften zij dat daar hun nieuwe missie lag. Het idee voor Zadina’s Kitchen werd geboren.

Medeoprichter Jelle Boelen: “We willen mensen op een nieuwe manier kennis laten maken met groenten door deze op een verrukkelijke manier onderdeel uit te laten maken van inspirerende vlees-, vis- of vegetarische maaltijden. De introductie van relatief onbekende Oosterse kruiden speelt hierin voor ons een belangrijke rol.”

Zadina’s Kitchen is beschikbaar in de regio’s Amsterdam, Amstelveen, Het Gooi, Den Haag en Rotterdam. Voor meer informatie, ga naar www.zadina.nl.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.