Culy Homemade: romige broccolisoep met doperwtjes

Culy 8 mei 2016 Diner

Een heerlijk snel en gezond gerecht: romige broccolisoep met doperwtjes. In een kwartiertje op tafel!

Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Kook alvast 750 ml water en los de bouillonblokjes hierin op.

Verhit 3 eetlepels olie in een grote kookpan en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook aan. Voeg de broccoliroosjes toe, schep goed om en laat een minuutje meebakken. Schenk dan de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 5 tot 7 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer dan het geheel in een blender of met een staafmixer. Doe de soep terug in de pan, roer de slagroom erdoorheen en breng weer zachtjes aan de kook. Voeg dan de doperwtjes toe en warm nog een paar minuutjes door. Breng tot slot op smaak met peper, zout en cayennepeper.

Roer er tot slot driekwart van de fijngehakte bieslook doorheen (de rest bewaar je voor garnering).

Schenk de soep in vier kommen en garneer met de overgebleven bieslook. Mocht je wat meer vulling willen, verdeel dan eerst de optionele zalmsnippers over de kommen en schenk daar de broccolisoep op.

Culy Homemade: romige broccolisoep met doperwtjes0001

Voor 4 personen:

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 (kippen of groente-)bouillonblokjes
  • 750 ml water
  • 3 eetlepels olie
  • 300 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 100 gram doperwtjes (vers of uit de vriezer)
  • Peper en zout
  • Snuf cayennepeper
  • 80 ml slagroom
  • 1 bosje verse bieslook, fijngesneden
  • Optioneel: 200 gram zalmsnippers
Reageer op artikel:
Culy Homemade: romige broccolisoep met doperwtjes
Sluiten