Redactie
Redactie Diner 3 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: quinoasalade met gegrilde groenten, granaatappelpitjes en feta

Op een zonnige dag zijn salades onze beste vriend. Vooral als ze gemaakt zijn met bijvoorbeeld couscous of quinoa, zijn ze ideaal om te maken en mee te nemen naar je balkon, tuin of park. 

Onlangs maakten we deze variant met gegrilde groenten, granaatappelpitjes, koriander en feta. Heerlijk met een simpele yoghurt-muntsaus én smaakvolle lamsworstjes. Yum!

Quinoasalade met grapefruit en geitenkaas

Quinoasalade maken

Begin met het grillen van de groenten: snijd de courgette en aubergine in lange plakken, besmeer met een beetje olijfolie en gril in een hete grillpan. Leg de gegrilde plakjes op een bordje en breng elke lading op smaak met peper en zout.

Snijd de komkommer in kleine blokjes en de tomaatjes in vieren. Meng in een grote kom en breng op smaak met peper, zout, het citroensap en een scheutje olijfolie. Hak de koriander fijn en snijd de paprika in blokjes. Meng met de komkommer en tomaatjes, en zet apart.

Kook de quinoa volgens de verpakking gaar en snijd of knip de groenten in stukjes van ongeveer twee x twee centimeter. Giet de quinoa af en meng samen met de gegrilde groenten met het komkommermengsel.

Serveer de salade op een grote schaal met de verbrokkelde feta en granaatappelpitjes, samen met een simpel yoghurt-muntsausje en lamsworstjes overheerlijk.

Quinoa salade met halloumi, granaatappel en yoghurtdressing

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.