Culy Homemade: pindakaas-koekjes met stukjes chocolade

Culy 20 jun 2015 Koekjes

Pindakaas-lovers, opgelet! Deze pindakaas-koekjes met stukjes chocolade zijn intens lekker. Perfect om in het weekend te bakken en uit te delen (of, ssst, allemaal zelf op te eten).

[STAP stap=”1″]

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de bloem met de baking soda en zet even opzij.

[STAP stap=”2″]

Meng in een grote kom de zachte boter, pindakaas, kristalsuiker en bruine basterdsuiker met een mixer (een staande mixer of handmixer) tot de massa een beetje luchtig is. Voeg de 2 eieren, een snuf zout en de vanille toe. Mix goed door op medium snelheid.

[STAP stap=”3″]

Culy Homemade: pindakaas-koekjes met stukjes chocoladeVoeg dan in delen de bloem (met de baking soda) toe en mix op lage snelheid door. Je zal merken dat het steeds moeilijker wordt om de bloem goed door te mixen; het wordt echt een heel dik, zwaar deeg.

Spatel de pure chocolate chips (of in stukjes gehakte pure chocolade) door het koekjesdeeg.

[STAP stap=”4″]

Maak met behulp van een ijslepel (of gewone lepel) hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat ruimte tussen de koekjes, want ze zullen nog een beetje uitlopen. Met een gewone ijslepel kun je van dit recept ongeveer 20 tot 24 koekjes maken.

[STAP stap=”5″]

Bak de koekjes ongeveer 14 minuten in de oven op 175 graden totdat de randjes licht goudbruin kleuren. De koekjes zelf zullen nog zacht aanvoelen: wees niet bang, dit hoort! Zodra de koekjes afkoelen worden ze harder.

Leg de koekjes op een rooster om af te koelen. En dan… genieten maar!

pindakaas-koekjes met stukjes chocolade pindakaas-koekjes met stukjes chocolade

Voor ongeveer 20-24 koekjes:

  • 180 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda (geen bakpoeder!)
  • 240 gram pindakaas
  • 60 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • Snuf zout
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract of verse vanille
  • 150 tot 200 gram pure chocolate chips (of pure chocolade, in stukjes gehakt)
  • Bakplaat
  • Bakpapier
Reageer op artikel:
Culy Homemade: pindakaas-koekjes met stukjes chocolade
Sluiten