Redactie
Redactie Diner 11 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: lamsworstjes met zoete aardappelfriet & sla

Een heerlijk zomers maaltje voor doordeweeks: lamsworstjes met zoete aardappelfriet & sla. 

Was de zoete aardappel(s) en dep deze droog. Je kunt ze schillen, maar het hoeft niet. Snijd er in de breedte plakken van, van ongeveer een centimeter dik. Snijd deze plakken in frieten. Zorg dat ze allemaal ongeveer even groot zijn.

Leg de frieten los van elkaar op een bakplaat. Besprenkel vervolgens 2 eetlepels olijfolie over de frietjes, meer mag altijd en zorgt voor een knapperiger resultaat, maar is helaas niet de gezondste keuze. Hussel alle frietjes goed door elkaar zodat overal wat olijfolie op zit, als het nodig is kan je altijd nog meer toevoegen. Zorg dat de frietjes niet op elkaar liggen.

Zet in een voorverwarmde oven (van 200 graden) en bak ze 30 tot 40 minuutjes (afhankelijk van de sterkte van je oven en de dikte van de frieten). Tussentijds eenmaal omscheppen.

Terwijl de frieten in de oven zitten, maak je de sla aan met de dresssing, Parmezaanse kaas, Tabasco, worcestershiresaus en zout & peper. Bak de lamsworstjes mooi goudbruin in een pan.

Serveer de worstjes met de sla en de zoete aardappelfrietjes. Tip: truffelmayo, bijvoorbeeld van Jean Baton, is daar érg lekker bij.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.