Culy Homemade: geroosterde bloemkool met bonenpuree

Culy 11 mei 2016 Recepten

Het recept voor deze geroosterde bloemkool met bonenpuree en zoet-zure topping vonden we in de box van Marley SpoonAt first twijfelden we even over de combinatie, maar wat blijkt: dit gerecht is lékker!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de halve bloemkool in plakken (liefst zo dun mogelijk, het is niet erg als er een paar roosjes vanaf vallen).

Besprenkel een bakplaat met wat olijfolie. Leg de bloemkool op de bakplaat en besprenkel nogmaals met wat olie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de plaat 30 minuten in de oven op 180 graden.

Hak voor de topping de olijven, rozijnen, amandelen en peterselie grof en doe in een kom. Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit en voeg de rasp en sap toe aan de kom. Doe er tot slot de chilivlokken en wat olijfolie bij en meng goed.

Snijd de knoflook heel fijn. Spoel de bonen af onder koud water en laat uitlekken. Doe 1 eetlepel olie in een koekenpan en zet op medium vuur. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee, voeg dan de bonen toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg wat water toe (ongeveer 50 tot 75 ml) en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur af en stamp de bonen met een pureestamper tot een grove puree.

Verdeel de bonenpuree over twee borden en leg daar de geroosterde bloemkool op. Lepel de topping eroverheen.

Geroosterde bloemkool Marley Spoon2

Voor 2 personen:

  • 1/2 bloemkool
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • Klein bosje verse peterselie
  • 25 gram rozijnen
  • 30 gram amandelen
  • 50 gram groene olijven
  • 400 gram Cannellini bonen
  • Zout en zwarte peper
  • Olijfolie
Reageer op artikel:
Culy Homemade: geroosterde bloemkool met bonenpuree
Sluiten