Redactie
Redactie Diner 24 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: homemade gehaktballen met geroosterde aardappeltjes en bietjes

Een AVG’tje op zijn tijd: hartstikke lekker. Maar dan wel zo Culy mogelijk. Deze  homemade gehaktballen met geroosterde aardappeltjes en bietjes zijn extreem simpel, maar oh zo smakelijk.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de krieltjes in vieren en leg op een met bakpapier beklede bakplaat, met de schil naar beneden. Doe hetzelfde met de voorgekookte bietjes.

Besprenkel met wat olie en kruid met peper en zout, en bak 25 tot 30 minuten op 200 graden. Check ondertussen; het kan zijn dat de bietjes er eerder uit kunnen.

Maak terwijl alles in de oven staat de gehaktballen. Week hiervoor de korstloze boterhammen in de melk en knijp uit. Meng dit met het half om half gehakt, de bosuitjes, 1 ei, de peterselie, de worchestersaus, mosterd en zout en peper.

Kneed goed door en vorm er gehaktballen van. Haal deze door de bloem, schud af en bak ze voorzichtig rondom bruin in ruim boter.

Serveer de homemade gehaktballen met de geroosterde aardappeltjes en de bietjes (bestrooi deze nog met wat sesamzaadjes). En uiteraard: mayonaise erbij!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.