Culy Homemade: gegrilde aubergine met yoghurt-muntsaus en granaatappelpitjes

Culy 1 aug 2015 Diner

Dit gerecht is geïnspireerd op de beroemde geroosterde aubergines van Ottolenghi, maar net even anders en met name een stuk sneller. Wij serveerden het op een mooie schaal, wat het uitermate geschikt maakt voor tijdens een uitgebreid etentje.

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een centimeter dik en bestrooi met een ruime hoeveelheid keukenzout. Laat tenminste een kwartier liggen en leg alvast een bakje met zonnebloemolie en een kwastje klaar.

Veeg de aubergines droog (het zout onttrekt het vocht uit de aubergines en komt vanzelf naar de oppervlakte) en besmeer met een laagje olie. Verwarm een grillpan op hoog vuur en bak hierin de plakken vijf à zeven minuten per kant.

Hak ondertussen de knoflook en munt fijn en meng samen met de yoghurt, mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rucola over een schaal, besprenkel met extra vierge olijfolie en verdeel hier de aubergineplakken over. Breng op smaak met een beetje peper en zout en besprenkel met de yoghurt-muntsaus.

Verdeel tot slot de granaatappelpitjes, citroenrasp en kleine muntblaadjes over de schaal en geniet!

Tip: deze combinatie smaakt heerlijk samen met lamsvlees, falafelballetjes en gegrilde kip. 

Culy Homemade aubergines0003Culy Homemade aubergines0002

Voor 2-4 personen:

  • 50 gram rucola
  • 2 aubergines
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 2 flinke theelepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 2-3 eetlepels verse munt, fijn gehakt
  • 1 theelepel citroensap
  • Pitjes van 1/2 granaatappel
  • Rasp van 1/4 citroen
  • 2 eetlepels kleine muntblaadjes ter garnering
Reageer op artikel:
Culy Homemade: gegrilde aubergine met yoghurt-muntsaus en granaatappelpitjes
Sluiten