Culy
Culy Recepten 13 mei 2016

Culy Homemade: frisse venkelsalade met sinaasappel en dragon

Een heerlijk frisse venkelsalade die niet misstaat bij de barbecue in de tuin, tijdens een picknick in het park, als lunch (to-go) of gewoon als bijgerecht bij het avondeten. 

Vul een grote kom met de ijsklontjes en voldoende water tot de kom halverwege is gevuld. Snijd het kontje van de venkel en snijd de rest vervolgens in dunne plakjes. Doe de venkelplakjes in de kom met ijswater, hierdoor worden ze nog knapperiger.

Snijd met een mes de schil van de sinaasappels, en snijd vervolgens de partjes eruit. In onderstaande video zie je hoe je dat heel gemakkelijk doet. Knijp het ‘klokhuis’ uit boven een bakje en bewaar hierin de partjes. Het sap heb je later nog nodig.

Meng de mosterd met de azijn, sinaasappelsap, citroensap. Meng nu ook de honing en olijfolie erdoor. Proef en breng op smaak met peper en zout, en eventueel nog de andere ingrediënten.

Verwarm een pan op laag vuur en rooster hierin het amandelschaafsel goudbruin. Was ondertussen de appel en snijd in dunne staafjes, als luciferhoutjes.

Verdeel de rucola over een mooie schaal en besprenkel met een beetje van de dressing. Meng de venkel, appel, dragon en sinaasappel met elkaar, maar bewaar van alle ingrediënten een klein beetje ter garnering. Breng op smaak met voldoende dressing (een paar eetlepels) en meng goed.

Verdeel het venkelmengsel over de rucola en garneer met de resterende ingrediënten en het amandelschaafsel.

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste inspiratie in je inbox

Reageer op artikel:
Culy Homemade: frisse venkelsalade met sinaasappel en dragon
Sluiten