Culy Homemade: entrecôte met zoete aardappelfriet & groene asperges

Culy 30 aug 2014 Diner

Een feestmaaltje: entrecôte met zoete aardappelfriet met een homemade BBQ-dressing (mét whisky!) en groene asperges.

Was de zoete aardappel(s) en dep deze droog. Je kunt ze schillen, maar het hoeft niet. Snijd er in de breedte plakken van, van ongeveer een centimeter dik. Snijd deze plakken in frieten. Zorg dat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Kook water met wat zout in een grote pan en kook hierin de frietjes 8 tot 10 minuten.

Maak ondertussen de dressing voor de aardappels door alle ingrediënten voor de dressing met elkaar te mengen (zie boodschappenlijst).

Laat de frieten na het koken goed uitlekken en leg ze in de dressing, schep even goed door. Leg alle frieten los van elkaar op een bakplaat. Zet in een voorverwarmde oven (van 200 graden) en bak ze 30 minuutjes, tussentijds eenmaal omscheppen.

Terwijl de frieten in de oven zitten, kun je je entrecôtes bakken tot je gewenste garing en de asperge(tips) in een pan met wat olie kort bakken.

Serveer alles bij elkaar… en genieten maar!

Voor 2 personen:

  • 1 enorme of meerdere kleine zoete aardappels
  • 2 entrecôtes
  • 100 gram groene asperge(tips)

Dressing voor de aardappels:

  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 flinke snuf grove peper
  • 1 theelepel smoked tabasco (/ of smoked zout ipv gewone zout)
  • 1 theelepel sojasaus
  • 3 eetlepels whisky
Reageer op artikel:
Culy Homemade: entrecôte met zoete aardappelfriet & groene asperges
Sluiten