Redactie
Redactie Diner 2 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: couscous met kip, abrikoos, amandel & granaatappel

Deze heerlijke couscous met kip, geroosterde paprika, abrikozen, rozijnen, amandelen, granaatappel, pijnboompitjes en peterselie lijkt bewerkelijk, maar staat eigenlijk in een kwartiertje op tafel. Smakelijk!

Zo maak je de couscous met kip, abrikoos, amandel & granaatappel

Maak allereerst de couscous door deze in een grote kom te doen, samen met wat kaneel, peper en zout, en er vervolgens heet water op te gieten, zo’n twee vingers dikte boven de couscous. Leg er een schone theedoek overheen en laat een paar minuutjes stomen. Roer daarna goed los met een vork. Nog te droog? Voeg nog wat water toe, theedoek eroverheen, paar minuutjes wachten, en weer losroeren.

Bak de kipfilet gaar en goudbruin in een koekenpan in een beetje olie of boter en kruid met peper, zout en kerriepoeder.

Snijd de geroosterde paprika en abrikozen in reepjes. Rooster het amandelschaafsel en de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan totdat ze licht geroosterd en goudbruin zijn.

En dan is het tijd om alles samen te brengen: de fluffy couscous mengen met alle ingrediënten (vergeet de rozijnen en granaatappelpitjes niet). Maak af met een pluk peterselie. Enjoy!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.