Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg | LinkedIn Diner 29 november 2017

Culy Homemade: casarecce pasta met romige preisaus

Casarecce is een bijzondere pastavorm; de naam betekent letterlijk ‘huisgemaakt’. Deze dunne kronkels zijn een soort van gevouwen, waardoor de saus er lekker in gaat zitten. Wij maken casarecce graag met een romige preisaus.

Snijd de prei in fijne ringetjes. Rasp de schil van de (schoongeboende) citroen. Ris de blaadjes van de takjes tijm (de takjes kun je weggooien). Hak de walnoten grof en rasp de Parmezaanse kaas.

Kook de casarecce pasta in ruim gezouten water, ongeveer 9 minuten.

Casarecce pasta

Doe een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan en verwarm op hoog vuur. Zet het vuur dan wat lager en voeg de prei toe. Bak deze in ongeveer 5 minuutjes zacht. Voeg vervolgens de citroenrasp, verse tijm, mosterd, gehakte walnoten, crème fraîche en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Kruid met zout en peper.

Zet het vuur iets hoger en roer goed door. Is de saus te dik, voeg dan een (of meer) eetlepels van het pastawater toe. Laat vervolgens op lager vuur indikken.

Giet de pasta af en doe bij de saus in de koekenpan. Roer goed door. Serveer met de andere helft van de Parmezaanse kaas en breng op smaak met extra zout en peper. Je kunt eventueel ook nog wat sap uit de citroen eroverheen sprenkelen.

Casarecce pasta met romige preisaus2

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: casarecce pasta met romige preisaus
Sluiten