Culy Homemade: aardbeien in zoete balsamico

Culy 31 jul 2013 Dessertrecepten

Een bijzondere combinatie, maar oh zo lekker: aardbeien gemarineerd in zoete balsamico-azijn. Met dank aan Conny voor dit fijne recept!

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in mooie stukjes. Doe 2 eetlepels balsamico-azijn in een kom en doe er enkele lepels poedersuiker bij (houd je van zoet, dan kun je er mee bij doen). Meng de suiker goed door de azijn. Voeg net zoveel poedersuiker toe tot de smaak goed is en het sausje een mooie dikte heeft. Voeg de stukjes aardbei toe en zet enkele uren in de koelkast. Hoe langer, hoe intenser de smaak wordt. Als je haast hebt, is een kwartiertje ook prima.

De aardbeien zijn het lekkerst met een bolletje roomijs of lekker lobbig geklopte slagroom. Afmaken met een takje munt of basilicum (stiekem heel lekker!) en een heerlijk zomerdessert is klaar.

Voor 4 personen:

  • 500 gram aardbeien
  • poedersuiker, naar smaak
  • 4 eetlepels balsamico-azijn
  • slagroom of roomijs
Reageer op artikel:
Culy Homemade: aardbeien in zoete balsamico
Sluiten