Culy Homemade: aardappeltjes uit de oven met knoflook en Parmezaan

Deze gebakken aardappeltjes uit de oven van Tasty krijgen een korstje van Parmezaanse kaas, knoflook en kruiden. Ontzéttend lekker en supersnel klaar. Eet ze zo (lekker met ketchup!) of serveer ze als bijgerecht.

Zo maak je deze aardappeltjes uit de oven

Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Snijd de aardappelen in partjes. Dat doe je zo: halveer ze over de lengte en snijd elke helft over de lengte in parten. De schil kun je gewoon laten zitten (halleluja!).

Zet een kommetje met de geklutste eieren klaar. In een andere kom meng je de Parmezaanse kaas met alle kruiden.

Haal de aardappelpartjes eerst door de eieren en vervolgens door het Parmezaan-knoflookmengsel. Zorg dat ze goed bedekt zijn en leg ze naast elkaar op de bakplaat.

Bak ze ongeveer 30 minuutjes in de voorverwarmde oven. Strooi er naar smaak nog wat extra peterselie overheen.

aardappeltjes uit de oven met knoflook en parmezaan

aardappeltjes uit de oven met knoflook en parmezaan

Voor 2 personen:

  • 3-4 aardappelen
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 90 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Handje gehakte peterselie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gedroogde chili
Reageer op artikel:
Culy Homemade: aardappeltjes uit de oven met knoflook en Parmezaan
Sluiten