Crostini’s met smeuïge kaaspesto

Culy 11 jun 2012 Lunch

Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze.

Snijd een stokbrood in dunne plakjes. Maak de teentjes knoflook schoon, pers ze in de knoflookpers en meng ze door de olie. Besmeer de stukjes stokbrood aan de bovenkant met een kwastje met een beetje olie. Bak deze even af op 150 graden in de oven zodat je knapperige toastjes krijgt. Maal in een keukenmachine de noten fijn.

Voeg vervolgens de olijven, kaas, zongedroogde tomaatjes en blaadjes basilicum toe en maal het geheel goed fijn. Voeg ook een scheutje water toe om het geheel wat smeuïger te maken. Met deze zelfgemaakte kaaspesto kun je de toastjes besmeren. Eventueel nog bestrooien met een flinke draai peper uit de molen. Je kunt ze garneren met dunne plakjes olijf en blaadjes basilicum. Lekker voor bij een glaasje wijn!

Voor 4 personen:

  • 1 bruin stokbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes koflook
  • 1 stukje belegen kaas van ongeveer 200 gram
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 75 gram amandelen
  • 100 gram groene olijven
  • 1 bosje basilicum
Reageer op artikel:
Crostini’s met smeuïge kaaspesto
Sluiten