Cranberrysaus met port en sinaasappel

Cranberrysaus: wij zijn er dol op! Niet alleen is het de perfecte begeleiding van een kerstige kip of kalkoen, je kunt er ook eindeloos mee variëren. Zo maakten wij onlangs deze variant met port en sinaasappelschil. 

*Tip: heb je nog saus over na kerst? Bewaar het dan in een gesteriliseerde weckpot of serveer bij een kaasplankje. 

Doe de cranberry’s met alle ingrediënten in een pan met dikke bodem. Zet het vuur middelhoog en breng het geheel aan de kook.

Roer zo nu en dan en proef wanneer de cranberry’s voor een groot deel stuk zijn gebarsten. Voeg eventueel wat extra suiker of sinaasappelsap toe. Wordt de saus te dik, maar vind je de smaak goed? Voeg dan een scheutje water toe en zet het vuur lager.

Haal de sinaasappel en het kaneelstokje uit de cranberrysaus en bewaar in een gesteriliseerde glazen pot.

Cranberry saus stock (1)

  • 1 zak verse cranberry’s (335 gram)
  • 1 kaneelstokje
  • 75 ml rode port
  • Sap van 1 grote sinaasappel of 2 kleine
  • 1 stuk sinaasappelschil (ongeveer 3 x 5 cm)
  • 100 gram kristalsuiker
Reageer op artikel:
Cranberrysaus met port en sinaasappel
Sluiten