Redactie
Redactie Eieren Bijgewerkt: 25 aug 2025
Leestijd: 1 minuut

Coddled eggs in weckpotjes

Een leuk recept, afkomstig uit de ‘Egg’ app van de iPad app-reeks Favourite Ingredient voor Coddled eggs in weckpotjes. Egg coddlers zijn typisch Engelse, porseleinen potjes met een (metalen) schroefdeksel. Ze zijn buiten Engeland vaak moeilijk verkrijgbaar, maar kleine weckpotjes zijn een prima alternatief!

Klop de eieren los met de room, mosterd, ham en bieslook. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verdeel het eimengsel over de weckpotjes of coddlers en sluit ze af met het deksel.

Breng een grote pan met een flinke bodem water aan de kook, zet de potjes erin, en laat ze op laag vuur circa 10 minuten staan tot de eieren smeuïg gestoomd zijn. Serveer met toast.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.