Cockerel met witte asperges, morilles en La Ratte aardappels

RIJKS chef Joris Bijdendijk heeft een overheerlijk recept met Marley Spoon gedeeld. Een oud familierecept! De kleine kippetjes vul je met dragon en zout en bak je gaar in de oven. Daarbij serveer je gewokte morilles, groene asperges en heerlijke La Ratte aardappels.

Heteluchtoven voorverwarmen op 200ºC. Kip met gedroogde dragon, zout en 2 blokjes boter vullen, buitenkant met zout kruiden. Kip op bakplaat met bakpapier in oven circa45-50 minuten garen. Steeds met braadvet begieten. Als kip gaar is, bedekken met aluminiumfolie, 5 minuten rusten.

Ondertussen aardappels wassen, in vieren snijden en in grote kookpan met ruim water en 1tl zout aan de kook brengen, 7-10 minuten voorkoken. Dan water afgieten, aardappels bij kip op bakplaat leggen en gaar bakken. Ondertussen peterselie wassen, fijnsnijden en opzij zetten.

Ondertussen morilles in 100ml koud water circa 10 minuten weken. Morilles met handen uit water halen, vocht uitpersen en in vieren snijden. Kookpan met 100 ml vers water, zout en 1/3 van overige boter aan de kook brengen. Morilles in water doen, van vuur halen en opzij zetten.

Na circa 30 minuten baktijd van kip, daslook en dragon wassen en fijn hakken. Halve citroen uitpersen. Kontjes van asperges afsnijden, circa 1 cm. Asperges schillen, kopjes niet schillen. Asperges in circa 1 cm dikke schuine stukken snijden.

Grote koekenpan op hoog vuur verhitten en overige boter daarin smelten. Asperges daarin circa 2 minuten aanbraden. Kruiden en morilles met vocht toevoegen, kort aan de kook brengen en met zout, peper en naar smaak citroensap op smaak brengen.

Aardappels met peterselie vermengen, met zout en peper kruiden. Samen met kip en asperges serveren.

Cockerel met gewokte asperges, morilles en La Ratte aardappels

Dit gerecht werd aangeboden door Marley Spoon. Met deze dienst krijg je alle ingrediënten voor een heerlijk maaltje thuisgestuurd, perfect afgemeten, mét de stap-voor-stap receptuur bijgevoegd. Een ideale box voor culy’s!

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!