Redactie
Redactie Dessertrecepten 9 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Chocolate chip cookies met pindakaas

Deze Chocolate chip cookies met pindakaas en havermout vonden wij op de superleuke blog van Brenda. Must-visit!

Verwarm de oven voor op  190°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Mix in een kom de boter, kristalsuiker en basterdsuiker. Mix dit door elkaar. Voeg de pindakaas en vanille hierbij, mix dit ook goed door. Vervolgens voeg je het ei erbij, mix dit tot een romig mengsel.

Voeg in een andere grote kom de droge ingrediënten samen: bloem, zout, bakpoeder en kaneel. Meng dit door elkaar.

Meng de droge ingrediënten met het botermengsel. Roer tot dit net gemengt is. Voeg de haver toe. Roer dit er doorheen (niet teveel, tot het verdeeld is). Als laatste meng je de chocolade erdoor. Probeer ook hier niet teveel te roeren.

Maak met een ijslepel bolletjes en plaats ze op de bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes ruimte hebben om uit te lopen (ze worden iets platter).

Bak de cookies  9-12 minuten in de oven.

Tip: onervaren koekjesbakkers, zoals ikzelf, zullen denken dat de koekjes nog niet klaar zijn als de baktijd erop zit. De koekjes zijn namelijk nog zacht. Als je de koekjes op een rooster laat afkoelen worden ze vanzelf hard, en zijn ze ready to eat!

dsc_0725

Kijk voor meer foto’s op Brenda’s blog.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.