Redactie
Redactie Dessertrecepten 25 jan 2012
Leestijd: 1 minuut

Chocoladetaart met… mayonaise!

Een chocoladetaart met mayonaise erin. En flink veel ook. Het klinkt misschien vreemd en vies, maar eigenlijk is het juist heel logisch als je erover nadenkt. Mayo is gewoon olie, eieren, en een beetje azijn.

De olie maakt mooi de taart lekker juicy, de azijn haalt de chocoladesmaak op, en eieren zou je er normaal ook al indoen. Eventjes durven, dus! (Enne, misschien niet meteen aan je gasten vertellen…)

* Neem geen light mayo, of yoghurtmayo, of speciale-smaakjes-mayo. Gewoon, de meest basic vette mayo.

Verwarm de oven voor op 175 ° C. Neem een grote ronde taartvorm (30 cm) en vet deze in en bebloem hem.

Met behulp van een mixer klop de eieren en de suiker in een grote kom op medium-hoge snelheid tot het dik en heel licht van kleur is. Dit duurt vrij lang, ongeveer 6 tot 8 minuten. Het is niet erg om te lang te mixen.

Voeg de mayonaise en vanille-extract toe, en mix door op medium snelheid tot alles gemixt is.

Voeg de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en zout toe en mix op lage snelheid tot het gemengd is. Het mengsel zal er dik en fudgy uit zien.

Voeg het water toe en mix op lage snelheid door totdat het een homogene massa is. Het beslag zal veel dunner zijn, maar dat is prima. Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 30 minuten (controleer deze op ongeveer 20-25 minuten). Check met een tandenstoker die je in het midden prikt, als deze er schoon uitkomt, is de taart goed.

Laat de cakes afkoelen in hun vorm op een rooster, minimaal 10 tot 15 minuten. Haal uit de vorm en laat ze op het rek afkoelen tot kamertemperatuur.

Maak je taart nog lekkerder door er een chocoladeglazuur op te doen. Het recept vind je hier op Culy.

20100421caketop20100421cutcake20100421cakeslice

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.