Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 26 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Verslavend lekkere Chinese custardtaartjes

Je mag ons altijd wakker maken voor een goed Chinees restaurant of zo’n authentiek Chinees bakkertje, zoals je die ook wel vindt in Chinatown. En voor Chinese custardtaartjes hebben we áltijd ruimte over in onze magen. Deze zoete gebakjes zijn verslavend lekker. Zelf maken? Wij mogen het recept delen uit het fantastische nieuwe kookboek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan.

In Chinese Takeaway vind je recepten van de lekkerste Chinese gerechten. Denk aan foeyonghai met gamba’s, Chinese geroosterde eend en klassieke loempia’s. Yum! En dus ook deze Chinese custardtaartjes.

Kwoklyn: “Deze taartjes worden meestal aan het begin van de maaltijd met Chinese thee geserveerd. Twee keer zo zoet als de Britse custardtaartjes maar zo lekker dat je er nog eentje, en nog eentje wilt.”

Chinese custardtaartjes recept

Chinese custardtaartjes: het recept

Zeef de bloem en de poedersuiker in een grote mengkom. Voeg de geraspte boter en de reuzel toe en wrijf met je vingers de droge ingrediënten tot fijne kruimels. 

Voeg het ei en het vanille-extract toe en roer met een mes door elkaar, tot er een bal ontstaat. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. 

Verwarm de oven voor tot 200 °C. 

Maak de custardvulling. Meng hiervoor de fijne suiker met het hete water in een kom tot de suiker volledig is opgelost. Klop de eieren met de koffiemelk in een grote kom los. Voeg het suikerwater en het vanille- extract toe en meng goed. Schenk het eimengsel door een fijne zeef in een maatbeker om eventueel schuim te verwijderen. Zet apart. 

Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 5 mm dik (rol het deeg niet langer uit dan nodig is) en steek met een koekjesuitsteker 12 cirkels uit die iets groter zijn dan de holtes van een muffinblik. Druk de deegcirkels met je duimen voorzichtig in de holtes van een muffinblik voor 12 muffins; begin daarbij op de bodem en ga dan langs de zijkanten omhoog om egale taartvormpjes te maken. 

Schenk het eimengsel voorzichtig in de taartvormpjes, maar schenk ze niet te vol. 

Zet het muffinblik op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes 10 tot 15 minuten, tot de randjes licht gekleurd zijn. Verlaag de oventemperatuur naar 150 °C en bak ze nog 10 tot 15 minuten, tot de custard gaar is. 

Warm zijn ze heerlijk, maar ze zijn een dag of twee houdbaar in de koelkast. (Als je ze zo lang kunt weerstaan!) 

chinese recepten uit chinese takeaway

Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan (uitgeverij Good Cook) ligt nú in de boekhandel voor € 13,99 of Chinese Takeaway.