Redactie
Redactie Dessertrecepten 24 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Butterscotch pudding met toffee crumble

Op de heerlijke blog Foodess vonden we dit goddelijke recept voor butterscotch pudding met toffee crumble. Heftig, maar ongelooflijk lekker.

Begin met het maken van de pudding door in een sauspan de boter te smelten. Voeg de bruine suiker onder constant roeren toe en ga zo door totdat de suiker gesmolten is en naar nootjes en caramel ruikt. Haal de pan van het vuur en roer er de room door. Zet apart.

Meng de melk, maïzena en zout met elkaar en giet in een pan op middelhoog vuur. Breng het mengsel onder continu roeren aan de kook. Zet het vuur iets lager en roer er het suikermengsel door.

udding2

Roer in een glazen maatbeker of kom het eigeel los en giet er in een dunne straal ongeveer 250 milliliter van het hete melkmengsel bij. Let op dat je constant roert, anders krijg je roerei. Voeg al roerend het eigeel-mengsel terug bij het resterende melkmengsel. Verwarm op middelhoog vuur totdat het dikker wordt en voorzichtig begint te bubbelen.

Zeef het mengsel boven een kom en roer er de whiskey en het vanille extract door. Leg een laag plastic folie op de pudding en laat tenminste drie uur afkoelen.

Klop vlak voor het serveren de slagroom luchtig en roer er de suiker en vanille door. Garneer de pudding met de slagroom en candybar-kruimels.

pudding3pudding

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.