Bulgur met boerenkool en gehaktballetjes van ZTRDG

Culy 11 dec 2016 Recepten

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: bulgur met boerenkool en gehaktballetjes. Stevige kost, zonder dat het zwaar op de maag ligt. Want in dit winterse gerecht vervangen we de aardappelen eens voor bulgur. Lekker fris en ook nog eens gezond.

Was de boerenkool en trek het blad van de stelen. Snij het blad grof. Meng het gehakt met de paneermeel, ei, scheut melk, zout en peper. Snipper de ui en meng door het gehakt.

Draai balletjes van het gehakt en bak ze in olie met wat boter gaar en bruin. Zet alvast water op om de bulgur in te laten wellen.

Snipper de knoflook en fruit het glazig in een hapjespan. Voeg de komijn toe en fruit even mee.

Voeg de boerenkool met wat water toe en laat onder regelmatig omscheppen in circa 20 minuten gaar stoven. Voeg de rozijnen toe en stoof mee. Breng op smaak met zout en peper.

Laat intussen de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen in het hete water. Roer het los en schep het door de boerenkool. Voeg indien nodig meer zout en peper toe en serveer met de balletjes gehakt.

0009665_bulgur-met-boerenkool

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Voor 2 personen:

  • 100 gram bulgur
  • 250 gram boerenkool
  • 250 gram gekruid half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Gemalen komijn
  • 40 gram rozijnen
  • 25 gram paneermeel
  • Scheut melk
  • Olie
  • Zout en peper
Reageer op artikel:
Bulgur met boerenkool en gehaktballetjes van ZTRDG
Sluiten