Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 29 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: broodje ribeye bulgogi (zoals bij Chun Café)

In onze review van het meest gehypete broodje van Amsterdam stelden we stoer: ”We kunnen ons niet ontdoen van de indruk dat dit broodje niet heel erg moeilijk thuis na te maken is.”. Zo’n uitspraak vraagt natuurlijk om bewijs. En zo gezegd, zo gedaan. Wij presenteren u: een recept voor het broodje ribeye bulgogi zoals bij Chun Café in Amsterdam!

Dit is Culy’s versie van de ribeye bulgogi welteverstaan. Want hoewel we vinden dat de smaak ontzéttend dicht bij die van het originele broodje in de buurt komt, blijft het een eigen interpretatie. Een heel erg lekkere interpretatie, dat wel.

Let op: bulgogi moet een aantal uur marineren, een perfect klusje voor de avond van tevoren dus. Met dit recept maak je trouwens meer dan genoeg voor twee broodjes, maar geloof ons: dat wil je. Je kunt het vlees namelijk daarna altijd nog serveren bij noodles, of invriezen voor op een later moment. Sowieso is het iets wat je minstens één keer in je leven gemaakt moet hebben, vinden wij.

Broodje rib eye bulgogi Chun Café
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Broodje ribeye bulgogi

Voor het vlees

Maak eerst de bulgogi.

Snijd daarvoor het vlees met een vlijmscherp mes flinterdun, tegen de draad in. Snijden gaat makkelijker als het vlees (licht) bevroren is, maar het makkelijkst is het om het de slager met de snijmachine te laten doen.

Meng alle andere ingrediënten met een keukenmachine en maak hier een egale marinade van.

Leg het vlees in de marinade, voeg nog 1 eetlepel sesamolie toe en meng alles met de hand. Laat het vlees 3 uur of langer marineren (een avond van tevoren marineren kan ook).

Het broodje

Bak het vlees in een laagje olie in een koekenpan en hou op heel laag vuur warm tot je het broodje gaat beleggen.

Breng een pan water aan de kook en kook twee eitjes gedurende 7 1/2 minuten. Spoel ze daarna meteen af onder koud stromend water en pel ze. Snijd in dunne schijfjes.

Maak de spicy mayonaise door de mayonaise met de gochujang te mengen. Doe de mayo in een spuitflesje (tip: gebruik een lege ketchupfles).

Snijd twee dikke plakken van 6-7 centimeter van het briochebrood en toast ze langs beide kanten goudbruin in een pan met een laagje boter. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.

Zet de plakken nu rechtop op een snijplank en snijd met een scherp mes in zodat er zich een soort zakje vormt.

Vul de broodjes voorzichtig met bulgogi. Ga voorzichtig te werk zodat het brood niet breekt. Schik de eitjes er in een waaier op en verdeel er de fijn gesnipperde bieslook over. Maak af met de spicy mayo, die je er in mooie streepjes overheen knijpt.

Broodje rib eye bulgogi Chun Café
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.