Redactie
Redactie Diner 16 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

BLT soep met bacon, sla, tomaat én avocado

Een broodje BLT (Bacon, Lettuce, Tomato) is al goddelijk, maar zou je er ook een soepvariant van kunnen maken? Sarah van de leuke blog Sarah Aan de Kook weet het zeker: “fris, creamy, lekker crispy en hartig. Een prima voorgerechtje bij een tuinfeestje, of om lekker in je hangmat weg te lepelen in de zon.”

Zorg dat je bouillon klaar staat, goed warm, maar niet kokend. Je serveert de soep warm, niet heet.

Bak in een droge koekenpan de spekjes of bacon krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Spoel de slabladeren af in ijskoud water en laat uitlekken in een vergiet. Prak de avocado’s in een kom en roer er de citroensap door.

Verhit de olie in een soeppan en fruit op laag vuur de uien en knoflook glazig (niet bruin bakken). Doe de sla bij de uien in de pan, draai het vuur iets hoger en laat kort slinken. Doe de bouillon erbij en zet het gas uit.

Voeg de geprakte avocado bij de soep en pureer tot een grove, gespikkelde soep. Proef en voeg royaal zout en peper toe.

Schep de soep in kommen. Verdeel er de tomaatjes, rode ui en bacon of spekjes over. Garneer met wat basilicum en geef er een partje citroen bij voor de liefhebbers.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.