Bietensalade met venkel, cranberry’s en grapefruit

Culy 17 mrt 2015 Diner

Bietensalade is in een handomdraai gemaakt. Deze variant met venkel, cranberry’s en grapefruit is weer eens wat anders en erg lekker als lunch of als bijgerecht. Het recept en de foto’s zijn afkomstig van de blog van Renée Kemps, een aanrader om te bekijken.

Schil de bietjes. Snijd met een mandoline of keukenmachine de bieten en venkel in hele dunne plakjes. Snijd de grapefruit in partjes en haal de pitjes uit de granaatappel.

Meng de honing met het citroensap, zout en peper voor de dressing. Meng alles en serveer.

ZQ3U0257

Voor 2 personen:

  • 2 kleine rode bieten (rauw)
  • 1 grote venkel
  • 1 rode grapefruit
  • De pitjes van ½ granaatappel
  • Schil van ½ citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel gedroogde cranberry’s
Reageer op artikel:
Bietensalade met venkel, cranberry’s en grapefruit
Sluiten