Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 8 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: rode bietensalade met geitenkaas om van te houden

Met deze bietensalade met geitenkaas zul je zelfs de grootste salade-scepticus verrassen. Dat komt omdat we hebben gekozen voor fantastische smaakmakers die goed samengaan met bieten. Want die ingrediënten toveren deze salade om tot een ware smaakexplosie.

Wat maakt deze rode bietensalade toch zo bijzonder? Dat zit ‘m in de harmonie van smaken. Ingrediënten als geitenkaas en balsamicoazijn zul je wel gewend zijn in een salade met biet. Maar we kiezen ook voor vernieuwde smaakmakers die deze bietensalade tillen naar een hoger niveau. Zo voegen we ahornsiroop toe voor een subtiele zoetheid en gemalen komijn voor een vleugje warmte en diepte. En dat zorgt voor een verrassend lekkere smaak.

Toch blijft deze rode bietensalade met geitenkaas een snelle en eenvoudige vegetarische maaltijd voor doordeweeks. Maar je kunt de salade serveren als voorgerecht tijdens een diner.

Bietensalade met geitenkaas
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je deze rode bietensalade met geitenkaas

  1. Begin met het karameliseren van de pecannoten. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de ahornsiroop en gemalen komijn toe. Roer goed. Voeg vervolgens de pecannoten toe en roer ze om. Laat ze karameliseren op laag vuur, ongeveer 10 minuten. Leg ze vervolgens op een bakplaat om af te koelen en hard te worden.
  2. Maak ondertussen de dressing voor de bietensalade. Meng het sinaasappelsap, olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, zout en peper in een grote kom. Roer goed tot een geheel.
  3. Voeg de bieten toe aan de dressing samen met de gesneden sjalotten. Laat 10 minuten staan, zodat de smaken in elkaar worden opgenomen.
  4. Verdeel de veldsla over een grote serveerschaal. Leg de bieten en sjalotten, sinaasappelplakjes en geitenkaas bovenop de sla.
  5. Breek de gekarameliseerde pecannoten in stukjes en verdeel ze gelijkmatig over de bietensalade.
  6. Druppel als laatst de dressing over de bietensalade met geitenkaas en maak af met een paar draaien peper en wat zout naar smaak.
Bietensalade met geitenkaas
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer lekkere saladerecepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.