Redactie
Redactie Dessertrecepten 20 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

Aziatisch koken: Khao Nom Kok, poffertjes uit Laos

Culy-lezer Rik, expert op het gebied van de Aziatische keuken en blogger van Puur Eten, maakt regelmatig een bijzonder Aziatisch recept voor ons. Dit keer: poffertjes uit Laos, genaamd Khao Nom Kok.

Rik: “Toen ik over de avondmarkt in Luang Prabang in Laos liep, kwam ik ze veel tegen: poffertjes. Je bent aan de andere kant van de wereld. Zo’n beetje alles is anders tot het moment dat je poffertjes ziet. Poffertjes! Je kiest de mevrouw met poffertjespan inclusief de langste rij uit en je wacht geduldig. In een handig gevouwen bananenbakje krijg je de poffertjes in je hand. Je proeft, maar de smaak doet je niet aan Nederland denken. Een ietwat melig poffertje met een subtiele kokossmaak. Superlekker!

Deze poffertjes worden ook in het Noorden van Thailand gegeten, maar dan vaak met wat bosui en vissaus. Ik maak vandaag de poffertjes zoals ik die in Laos at. Met maar 4 ingrediënten heb je binnen no-time een heerlijk hapje op tafel!”

PuurEten_Khao_Nom_Kok_TSP131117_0001 (Medium)

Mix alle ingrediënten in een beslagkom.

Doe het beslag in een spuitflesje (of oude sausfles die je even afspoelt).

Poffertjespan op redelijk hoog vuur. Beetje zonnebloemolie met een kwastje over de pan verdelen. Voeg het beslag toe. Daarna leg je voor nog geen minuut een deksel op de pan.

Let op: Voordat het deeg helemaal gaar is, leg je een poffertje gedraaid op een ander stukje. Als het deeg al gaar is, zullen ze niet goed aan elkaar plakken. Op die manier krijg je dus een soort balletje. Smakelijk! (Bakje vouwen van bananenblad? Check dan deze video).

PuurEten_Khao_Nom_Kok_TSP131117_0003 (Medium)
De foto’s zijn gemaakt door Tijn Schmitz in de kookstudio van Sjef Kok.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.