Redactie
Redactie Dessertrecepten 17 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Video: zo maak je in 2 minuten meringue (zonder garde, in de magnetron!)

Meringue – prachtig wit krokant eiwitschuim – maken we heel graag zelf, maar daar is wel een dosis geduld voor nodig. Als je de klassieke bereiding volgt, moet namelijk je kookgerei brandschoon zijn en neemt het bakken (eigenlijk drogen) zeker twee uur in beslag. Wij vonden echter een manier waarop ze zó klaar zijn. Handig! 

In onderstaand filmpje zien we hoe je zonder eiwitten te kloppen én met gebruik van een magnetron in no time meringue op tafel zet.

Recept

Meng in een ruime kom het eiwit met de poedersuiker (met je handen of een pollepel) en kneed daarna met je handen twee tot drie minuten door tot er een stevige bal ontstaat.

Bekleed een plaat of bordje met een velletje keukenpapier of bakpapier. Maak kleine balletjes van het mengsel. Leg de balletjes zo ver mogelijk uit elkaar op het bordje en zet gedurende één à twee minuten in de magnetron (op ongeveer 750 tot 800 Watt). Je zult elke keer zo’n vier balletjes tegelijk kunnen bakken, dus je moet het in een aantal delen doen.

Als ze uit de magnetron komen moet de meringue stevig en bros aanvoelen en makkelijk van het keukenpapier af te halen zijn. Lekker met frambozen en room. Eet smakelijk!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.