Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 23 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Sjefietshe heeft nu tijdelijk ceviche met vodka (en die wil je proeven)

Wou je al langer ‘n keertje gaan eten bij het fantastische Sjefietshe in de Amsterdamse Pijp? Dan heb je bij deze een goed excuus. Nog tot 1 oktober 2021 hebben ze een gave special op het menu, waarbij de ceviche voor ‘n keer niet gaart in citrus maar in… vodka.

Ceviche vs. Sjefietshe

Ceviche komt natuurlijk uit Peru. Mijlenver van Amsterdam vandaan. Toch is het de mannen van Sjefietshe gelukt om de ceviche naar Nederland – en specifieker naar Amsterdam – te halen. Sinds de opening in 2016 is het restaurant een vaste waarde in onze hoofdstad geworden.

Is het een authentiek Peruaans cevicherestaurant? Nee, het is een authentiek Amsterdams restaurant, met een eigen stijl en eigen schwung. Nergens pretenderen ze hier de ‘traditionele authentieke’ Peruaanse ceviche te serveren. Het is ceviche op z’n Amsterdams – sjefietshe dus – met de speelsheid van een stel gasten die gewoon iets tofs neer willen zetten.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Belviche

En zo hoeft het ook niet te verbazen dat ze bij Sjefietshe geregeld een zijsprong nemen voor een gave samenwerking. Zo hebben ze momenteel de handen in ineen geslagen met Belvedère Vodka. Het resultaat? Een tijdelijke ceviche die bestaat uit  in vodka-gemarineerde dorade.

De vodka in kwestie betreft de Belvedere Lemon & Basil Organic Infusion. Zie het als een variant op gravad lax, maar dan met vodka. De dorade krijgt bovendien gezelschap van citroenrasp, basilicumolie, avocado, venkelkruid, zuurdesemcrisps en salsa verde.

Erbij bestel je een bijpassende Spritz-cocktail op basis van diezelfde vodka.

Adres van Sjefietshe:

Van Ostadestraat 1
1072 SL Amsterdam

Van 18 augustus tot 1 oktober 2021 is de Belviche (vodka-ceviche met Belvedere cocktail) exclusief verkrijgbaar bij Sjefietshe voor € 25,00.

Openingstijden: Sjefietshe is van donderdag t/m zondag geopend. Check de website voor de exacte openingstijden. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.