Redactie
Redactie Culinair nieuws 14 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Sergio Herman opent binnenkort frietzaak in Nederland

Altijd al de gerechten van Sergio Herman willen proeven, maar is je budget niet toereikend genoeg? Goed nieuws: binnenkort opent de sterrenchef zijn eigen frietzaak in Nederland!

De eerste vestiging van het zogenaamde Frites Atelier Amsterdam zal in juni haar deuren openen aan de Venestraat 7 in Den Haag, waarna nog vier grote steden in Nederland zullen volgen waaronder Amsterdam.

Als iedereen zo graag frites eet, waarom krijgt het dan niet de aandacht die het verdient?

Zelf zal Herman overigens niet achter de frituur staan, hij is slechts verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het concept. Zijn partners Pieter Munten en Lhassan Ait Ali zullen de daadwerkelijke uitvoering voor zich nemen.

Kleiaardappels & truffelmayo

In het Frites Atelier kun je frietjes op sterrenniveau verwachten, gemaakt van verschillende kleiaardappels uit Zeeland en met sauzen zonder conserveringsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan béarnaisesaus en truffelmayo, maar ook zeker de klassieke mayonaise.

Ook zal er altijd een (seizoensgebonden) groentegerechtje op de kaart staan, gemaakt van Zeeuwse groenten en geïnspireerd door Sergio’s vrouw Ellemieke Vermolen.

Voor het interieur is huisarchitect Piet Boon ingeschakeld en om het geheel toch wat sjeuïgheid mee te geven is kunstenaar Kamagurka gevraagd. Hij maakte speciaal voor de zaak de leukste illustraties voor op de servetten.

Wat precies op het menu van Frites Atelier komt te staan en voor welke prijzen is nog niet bekend. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.