Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 24 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Meesterchef Robert Kranenborg deelt duizend porties stamppot uit

Meesterchef Robert Kranenborg heeft flink wat te stampen: op 8 oktober maakt hij de grootste aardappelstamppot van Nederland. Om de nieuwe Nederlandse aardappeloogst van 2020 te vieren, deelt hij duizend porties (450 kilo) andijviestamppot met jus van gegrilde groente uit op het Museumplein in Amsterdam.

Andijviestamppot à la Kranenborg

De bekende chef zet deze andijviestamppot thuis regelmatig op tafel: “Ik houd van de combinatie van rauw en gaar”. Zijn geheim voor de lekkerste andijviestamppot? “Ik maak mijn andijvie iets aan met een vinaigrette voor extra frisheid. Hopelijk gaan meer families in Nederland deze stamppot bereiden”, aldus de chef.

Met de actie wordt aandacht gevraagd voor de nieuwe aardappeloogst en het feit dat de aardappel een culinaire duizendpoot is. Voedzaam én duurzaam: hun teelt heeft weinig impact op het milieu en ze groeien lokaal. En daarnaast kun je er natuurlijk de lekkerste gerechten mee bereiden. Wat een power in zo’n pieper!

Robert Kranenborg andijviestamppot
Bron: Lidian van Megen

Proeven?

De andijviestamppot van de meesterchef is vegetarisch en iedereen kan thuis van een gratis portie genieten.

Schrijf je van tevoren in via aardappels.nl/stamppot voor een corona-proof tijdslot.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.