Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij restaurant Noor* (net open, nu al een ster) eten studenten met 50% korting

Dat Noor in Groningen vlak na de opening in maart een Michelinster kreeg, ging niet onopgemerkt voorbij. Een gigantisch compliment, al zit daar ook een bepaalde keerzijde aan: ”We realiseren ons dat een ster een drempel kan vormen voor jonge mensen die interesse hebben in goed eten en drinken.” Om die reden geeft sterrenrestaurant Noor van september tot december 2022 studenten 50% korting.

Dit zijn alle sterrenrestaurants in Nederland van 2022

Toegankelijk sterrenniveau

Als dertigers weten chefs Marleen en Jeroen Brouwer als geen ander dat eten op hoog niveau niet in ieders budget past. Toch vinden ze dat jongeren met een liefde voor gastronomie de kans moeten krijgen om hun passie te verkennen bij toprestaurants.

”Wij herinneren ons nog goed dat eten op niveau vaak onbereikbaar voor ons was toen wij nog studeerden, terwijl we als culinaire gekken zo graag inspiratie op wilden doen.” Daarnaast beseffen ze ook goed hoe een restaurantbezoek motiverend kan werken voor jongeren die een horeca-opleiding volgen. Enthousiast worden van een sterrengerecht kan immers die extra stimulans betekenen om nog harder te knokken om de top te bereiken.

Gerecht bij Noor in Groningen
Bron: Chantal Arnts

Studentenkorting in Noor

Precies om die reden pakt het restaurant nu uit met een toffe actie: studenten elke tweede dinsdag van de maand de kans geven om met 50% korting te komen eten. Met deze substantiële prijsvermindering hopen ze studenten te laten kennismaken met eten op hoog niveau.

Wat je zoal kunt verwachten? Noors signatuurgerecht bijvoorbeeld, waarbij in zoutkorst gebakken knolselderij gezelschap krijgt van gezouten citroen, yoghurt en laurierolie. Of een indrukwekkend dessert van banaan, pure chocolade, tonkaboon en – luister goed – gekaramelliseerde eidooier.

Overtuigd? De actie geldt voor iedereen tussen 18 en 25 jaar die kan aantonen dat hij daadwerkelijk studeert. Tafelgenoten die niet voldoen aan deze voorwaarden betalen de gangbare prijzen. Reserveren kan via de website

Alle (nieuwe) Bib Gourmand restaurants van 2022

Gerecht bij Noor in Groningen
Bron: Chantal Arnts

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.