Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Culinair nieuws 18 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Meghan Markle steunt het goede doel met een kookboek

Meghan Markle is niet enkel een Dutches in real life, maar ook een koningin in de keuken. Nu heeft ze haar passie voor eten en koken ingezet voor het goede doel. Meghan heeft namelijk meegewerkt aan een kookboek waarbij de opbrengst gaat naar de slachtoffers van de brand in de Grenfell Tower in Londen vorig jaar.

Dat ze dol is op frozen yoghurt en een goed glas wijn wisten we al door haar lifestyle blog The Tig (dat helaas niet meer online staat) en ook haar favoriete pastagerecht deelden we eerder op Culy.be. Nu combineert ze haar passie voor eten met het steunen van een goed doel: de overlevenden van de brand in de Grenfell Tower in Londen.

Meghan Markle

Het kookboek van Meghan Markle

Bij de brand kwamen 72 mensen om het leven en de ramp maakte een hele gemeenschap dakloos. Veel overlevenden wonen nog in hotels waar geen kookfaciliteiten zijn voorzien. Daarvoor werd de ‘Hubb Community Kitchen’ opgericht. ‘Hubb’ betekent ‘liefde’ in het Arabisch en is de plaats waar de slachtoffers samen en voor elkaar koken.

Meghan is al sinds begin van dit jaar verbonden aan dit goede doel en kwam erachter dat de keuken slechts 2 dagen per week beschikbaar was, omdat er niet genoeg geld was om deze dagelijks draaiende te houden. Ze kwam met het idee een kookboek uit te geven om zo geld in te zamelen.

The Duchess of Sussex supports ‘Together’ cookbook celebrating community kitchen

Her Royal Highness is supporting a new charity cookbook, which celebrates the power of cooking to bring people together. ‘Together: Our Community Cookbook’ showcases over 50 recipes from women whose community was affected by the Grenfell Tower fire. The proceeds from the book will support the Hubb Community Kitchen, enabling it to stay open and to thrive.

Together: our community cookbook

Het kookboek, waarvoor Meghan het voorwoord heeft geschreven, verschijnt op 25 september en zal ‘Together: Our Community Cookbook’ gaan heten.

De 55 recepten zijn van de leden van de Hubb Community zelf. Het boek bevat dan ook zowel familierecepten als eigen recepten van over de hele wereld. Denk aan groene chili met avocado-dip, kokoskip met curry, gekarameliseerde pruimentaart, iedereen vind er wel iets in van zijn gading.

De opbrengst gaat naar ‘the Duchess’s charity for the benefit of the Hubb Community Kitchen’. “Het is niet alleen een boek om honger te stillen, maar ook om mensen bij elkaar te brengen.”, aldus Meghan.

Meghan Markle kookboek

Wil je het boek reserveren? Dat kan via Amazon voor ongeveer € 14,50.

Meer koken voor een goed doel:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

The Kitchn

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.