Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 2 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Jaaaa: de nieuwe Jamie verschijnt vandaag!

Er zijn van die momenten in het jaar waar we vol ongeduld naartoe leven. Het verschijnen van Jamie’s nieuwste kookboek is er zo eentje. Vandaag zijn we dan ook extra in onze nopjes: Jamie Olivers nieuwe kookboek ligt nú in de winkels. Eindelijk: het is zover jongens!

De nieuwe Jamie luistert naar de naam Samen eten: Aan tafel!. Daar mee is ‘t al Jamie’s 25ste (!) kookboek en bovendien een referentie naar de bijzondere periode die de pandemie met zich meebracht. De lockdown stelde het belang van thuis samen eten namelijk op extra scherp. Óók in huize Oliver.

Samen eten

Jamie: “Koken is een uiting van liefde. Dat zie je bij talloze culturen wereldwijd, en het is gewoon waar. Je tijd steken in het klaarmaken van heerlijke gerechten raakt mensen echt, en ik ben dan ook enorm benieuwd naar de reacties op dit boek, en naar welke gerechten het meest zullen blijven hangen.”

De gerechten in Samen eten zijn dan ook bedoeld ouderwets gezellig samenzijn in de verf te zetten. Binnenshuis genieten van elkaars gezelschap, onder het genot van lekker eten. Daarvoor bedacht Jamie meer dan 120 doordachte recepten die je met een gerust hart aan gasten kunt voorschotelen.

Bloody mary crumpets en crispy pestokip

“Gebruik de recepten in dit boek alsjeblieft als aanleiding om de mensen die je gemist hebt weer thuis te ontmoeten”, drukt Jamie ons op het hart. Want lekkere gerechten hebben de kracht om mensen samen te brengen – zoveel is zeker.

De recepten zijn opgedeeld in verschillende categorieën: van taco party tot curry avond, kleurrijk comfortfood en tafel voor twee. Wij kunnen nú al niet wachten om gerechten als zijn bloody mary crumpets, gekaramelliseerde ananastaartjes en crispy pestokip uit te testen.

Samen Eten Jamie Oliver

Samen eten: Aan tafel! van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers) is nú te koop voor €32,50;-

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.