Auke Sprangers
Auke Sprangers Culinair nieuws 14 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe heetste peper van de wereld is maar liefst 2(!) keer heter dan z’n voorganger

Nu houden we op de Culy-redactie wel van hete gerechten en de daarbij horende pepers. Tot op een bepaalde hoogte dan. Want heb je het over de heetste pepers van de wereld, dan haken wij toch redelijk snel af. Wat blijkt: de nieuwste heetste peper is maar liefst 2x heter dan z’n voorganger.

Die slaan we toch echt even over.

Deze peper is nu de heetste peper die er is

Je hebt er vast wel eens van gehoord: Carolina Reaper. Klinkt als het hoofdpersonage in een Danielle Steel film, maar is toch echt jarenlang de heetste peper ter wereld geweest. We schreven er al eerder over in dit artikel over de heetste pepers van de wereld.

Mocht je erg graag met Carolina Reaper willen koken, dan zijn handschoenen, een veiligheidsbril en een gasmasker aan te bevelen. De peper is geweekt in de Verenigde Staten en is gerimpeld met een kleine spitse staart en bestaat in verschillende kleuren.

madame jeanette peper
Bron: Pixabay

Scoville

De nieuwe peper draagt de mysterieuze naam Pepper X en is niet bij toeval ontstaan. De man achter het bedrijf dat Carolina Reaper heeft gekweekt, is ook het hete brein achter Pepper X. En daar zit een knap staaltje marketing achter: de peper is nog nergens te verkrijgen, maar enkel in hotsauce en andere producten van Puckerbutt Pepper, het bedrijf achter de twee heetste pepers.

Ze zijn nog druk in de weer om het merk Pepper X verder vast te leggen, voordat de peper zelf de wijde wereld in gaat. Een ding is duidelijk: Pepper X meet veruit het hoogste op de schaal van Scoville.

Pijnlijk

En dat is geen gekke gedachte. Bij Carolina Reaper was dat iets minder strak geregeld, waar tienduizenden producten gebruik maakten van de naam, zonder toestemming. De man achter het bedrijf is zelf ook proefkonijn geweest van Pepper X en vertelt aan The Associated Press dat de pijn ondraaglijk was. Hij liever dan wij, dat is zeker.

Meer over pittig eten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.