Emmo de Bie
Emmo de Bie Culinair nieuws 8 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Heel Holland Bakt 2023: dit kun je verwachten van het nieuwe seizoen

Het wachten is bijna voorbij. Op zondag 18 december zitten we allemaal weer aan de buis gekluisterd voor het tiende seizoen van Heel Holland Bakt. Janny, Robèrt, André en tien kersverse kandidaten kunnen niet wachten om de beroemde tent te betreden. Maar wat kunnen wij verwachten van deze jubileumeditie?

10 nieuwe gezichten

Ook dit jaar gaan 10 amateurbakkers de strijd aan om de titel “Beste Thuisbakker van Nederland”. Uit de vele audities is weer een divers palet van jong en oud samengesteld. Sommige kandidaten bakken al jaren, terwijl anderen in de pandemie zijn begonnen. Op de HHB website worden alle kandidaten alvast kort voorgesteld.

Het belooft weer een seizoen vol uiteenlopende persoonlijkheden en achtergronden te worden. Zo doet de jongste kandidaat Fons (21) mee om te kijken wat hij in huis heeft. Grootmoeder Erna (59) beschouwt het programma als de perfecte afsluiter van een zware periode in haar leven.

10 jaar Heel Holland Bakt

De eerste aflevering van dit seizoen staat volledig in het thema van het 10-jarig jubileum. Zo staat in de eerste aflevering een zeer bekend HHB-baksel in de schijnwerpers. De kandidaten moeten namelijk de chocolade-frambozentaart uit het introfilmpje namaken. Wil je jezelf meten aan de kandidaten? Maak dan deze taart zelf met het recept op de website.

Daarnaast wordt er natuurlijk stilgestaan bij Martine Bijl, die de eerste drie seizoenen presenteerde. Zo draait de technische opdracht om haar favoriete appelkoek. De jubileumaflevering zal feestelijk worden afgesloten met een 10 jaar HHB 3D-spektakelstuk.

Uitdagend

Ook dit jaar zullen de kandidaten in de tent weer flink op de proef gesteld. Zo staat er dit seizoen een croque-en-bouche met suikerspin, een Van Gogh zelfportret en een 2-1 opdracht op de planning. Daarnaast moeten de deelnemers zich wagen aan het bakken van een Chinese loempia. Een Heel Holland Bakt primeur!

De uiteindelijke finalisten zullen alles uit de kast moeten halen om de winst te pakken. In de laatste aflevering zullen zij zich namelijk moeten wagen aan een heuse teckel van chocolade. Het laatste spektakelstuk van dit seizoen wordt een taart waarbij meerdere technieken worden toegepast. Geef ons dan maar liever één van deze makkelijke taarten.

Deense droomtaart / kokostaart
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Heel Holland Bakt 2023

Dus heb je het laatste weekend voor kerst nog tijd over, zap dan op zondag 18 december om 20.25 naar MAX op NPO1. Om alvast in de stemming te komen kan je je alvast wagen aan onze favoriete recepten van de vorige seizoenen. Bakkers klaar? Bakken maar!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.