Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 12 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Rode Kruis opent giro 7244 voor mensen die door corona geen eten hebben

De coronacrisis raakt ons allemaal. Ondertussen blijkt een grote groep mensen in Nederland door de crisis zelfs grote moeite te hebben om een maaltijd te kunnen betalen. Reden voor Het Rode Kruis om vandaag gironummer 7244 te openen. Daarmee hopen ze voedselhulp te kunnen bieden aan duizenden mensen in Nederland.

Geen eten door de crisis

Naar schatting zouden zo’n 25.000 momenteel voedselhulp nodig hebben, bericht directeur Marieke van Schaik van het Rode Kruis aan de NOS. “Dat zijn mensen die werkloos zijn geworden, arbeidsmigranten en mensen die geen papieren hebben en dus niet in aanmerking komen voor de normale hulp.”

Het zijn voornamelijk mensen die werkzaam zijn in de horeca, de bouw of de schoonmaak en die nu zonder werk zitten.

Inzamelingsactie

De hulpstichting werkt al sinds mei samen met de Voedselbank om kwetsbare groepen die hard zijn getroffen door de coronacrisis te voorzien van voedselhulp. Omdat die groep steeds groter wordt, is er te weinig geld om iedereen tot het einde van het jaar bij te staan. Daarom opent Het Rode Kruis vanaf vandaag giro 7244 en start zij een inzamelingsactie.

Volgens het Nibud is er € 3,50 euro nodig om iemand aan ontbijt of lunch en avondeten te helpen. Voor een warme avondmaaltijd is € 2,- euro nodig.

Jij helpt toch ook? Bekijk de website van Het Rode Kruis voor meer informatie of om te doneren. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.