Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 24 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze culinaire evenementen in Vlaanderen in mei en juni mag je niet missen

Nu de lente is begonnen en straks de zomer ook haar intrede doet, is het weer tijd voor buiten eten, picknicken en… food festivals! En niet alleen in Nederland kunnen wij er wat van, ook in Vlaanderen kun je op culinair gebied jezelf heel goed vermaken deze lente.

En om het je makkelijk te maken, hebben we een lijst gemaakt met de culinaire festivals die je de aankomende twee maanden zeker niet wilt missen in Antwerpen, Gent, Oostende en Brugge.

Antwerpen Proeft, 1, 3, 4 en 5 mei (Antwerpen)

Antwerpen Proeft is misschien wel het meest bekende Vlaamse culinaire event onder Nederlanders. En terecht, want het unieke festival brengt de signature dishes van toprestaurants, sterrenchefs en tv-koks op één plek samen.

En ook fijn: de gerechten die je er kunt proeven, zijn goed betaalbaar. Een gerecht kost € 5,- of € 7,50 euro. Naast lekker eten kun je er ook kookshows bijwonen, workshops volgen en heerlijke (artisanale) producten kopen.

Antwerpen Proeft vindt plaats op 1, 3, 4 en 5 mei aan de Waagnatie in Antwerpen. En ook als het regent gaat het feestje gewoon door, want er zijn zowel binnen als buiten stands en barren.

Tof nieuws, ook dit jaar vind je de gerechtjes van restaurant Gå Nord op Antwerpen Proeft 1 + 3 4 5 MEI. Save the date. ?⭐? —– proeft.be/tickets

69 Likes, 4 Comments – 1 + 3 4 5 MEI aan de Waagnatie (@antwerpenproeft) on Instagram: “Tof nieuws, ook dit jaar vind je de gerechtjes van restaurant Gå Nord op Antwerpen Proeft 1 + 3 4 5…”

Gent Smaakt, 29 mei t/m 2 juni (Gent)

Breng je een bezoekje aan Gent binnenkort? Ga dan zeker langs bij Gent Smaakt. Een culinair festival dat regionale chefs en restaurants in de spotlight zet en waar je – logischerwijs – heerlijk kunt eten. Wat je er exact kunt proeven is nog niet bekend, maar wij wachten met smart op de culinaire line-up.

Gent Smaakt vindt plaats in het Hemelvaartweekend van 29 mei t/m 2 juni in de Gentse stadshal.

Barrio Cantina, 29 mei t/m 16 juni (Gent, Oostende & Brugge)

Barrio Cantina is een reizend streetfoodfestival dat in Gent, Oostende en Brugge neerstrijkt. Op de foodmarkt komen allerlei foodtrucks samen die een scala aan wereldse gerechten maken: Mexicaanse burrito’s, Vietnamese springrolls, Thaise dumplings, Mojito’s, Amerikaanse hamburgers… Je hoeft zeker weten niet met een lege maag naar huis!

broodje met vlees

De toegang van Barrio Cantina is helemaal gratis, dus je kunt ook een bezoekje brengen om alleen de sfeer even te proeven. En één ding is zeker: met relaxte zithoekjes, leuke activiteiten en heerlijke muziek zal die sfeer er zeker zijn!

Van 29 mei t/m 2 juni kun je het streetfoodfestival bezoeken in Gent. Vervolgens reist het festival verder naar Oostende waar het van 7 tot 10 juni staat. van 14 t/m 16 juni kun je in Brugge genieten van al het lekkers dat de foodtrucks serveren.

Ook leuk in Vlaanderen:

  • Ben je de komende tijd een dagje (of meerdere) in Gent te vinden? Laat jezelf dan onderdompelen in alles omtrent Belgische bieren tijdens de Belgium Beer Days. Simpel gezegd zijn het biertours door de stad waarbij je onder het genot van verschillende biertjes alles te weten komt over de Belgische biercultuur. De betere manier om Gent te ontdekken, al zeggen we het zelf.
  • Fan van kunstschilder Pieter Bruegel? Dan is Feast of Fools het evenement waar je ‘s een kijkje moet nemen. De culturele belevenis in het Kasteel van Gaasbeek staat in het teken van 20e-eeuwse kunstenaars en hedendaagse kunstenaars die zich door Bruegel hebben laten inspireren. De expo vindt plaats van 7 april tot en met 28 juli. Leuk als je dan in de buurt bent en zin hebt om wat cultuur te snuiven!

Eén ding is duidelijk, er is genoeg reden om in het voorjaar de trein of Thalys naar Vlaanderen te pakken. Ook handig: Toerisme Vlaanderen heeft nog veel meer info voor je over je trip naar Vlaanderen. Veel plezier!

In samenwerking met Toerisme Vlaanderen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.