Redactie
Redactie Culinair nieuws 16 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit restaurant is Charlie and the Chocolate Factory in het écht

Wilde je als kind altijd al dat de chocoladefabriek uit Charlie and the Chocolate Factory écht bestond? Well, guess what: in Universal Studios, het bekende attractiepark in Orlando (Florida), wordt dit werkelijkheid.

Toothsome Chocolate Factory is in feite geen fabriek, maar een restaurant. Eind dit jaar opent de zaak, die gelegen is aan Universal CityWalk; een gebied net naast het attractiepark. Je hoeft dus ook geen kaartje voor het park te kopen om hier te eten.

Het restaurant ‘neemt je mee in een 19e-eeuwse chocoladefabriek vol torenhoge schoorstenen en funky gadgets’. Op het menu staat straks steak, vis en pasta, maar ook hamburgers, sandwiches en salades. Ook zal er een all-day brunch kaart zijn.

Maar belangrijker nog: de zoetigheden. Want daar kom je tenslotte voor… Er zullen absurde milkshakes verkocht worden, zoals de Chocolate x5: een chocolade-explosie met chocolate chunks, roomijs en slagroom. Of – en hier worden wij wild van – de Bacon Brittle: roomijs met stukjes bacon, bacon in een chocoladejasje en bacon caramel.

Tot slot kun je zien hoe de toetjes gemaakt worden én is er een chocoladewinkel om lekkers mee naar huis te nemen. Toothsome Chocolate Factory opent eind 2016 zijn deuren.

Vorige week kon je op Culy.nl lezen dat Tony’s Chocolonely ook een chocoladefabriek gaat openen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.