Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij het nieuwe Daalder Atelier kookt Dennis Huwaë zijn ‘meest creatieve menu ooit’

Restaurant Daalder* zit dan wel al een tijdje in Amsterdam-West, de Jordaan is en blijft waar het allemaal begon voor sterrenchef Dennis Huwaë. Op exact die plek – het pand op de Lindengracht – lanceert de chef nu een nieuw concept: Daalder Atelier.

Wat je kunt verwachten? Véél, zo blijkt. Dennis belooft immers dat dit ”zijn meest creatieve menu ooit wordt”.

Het nieuwe Daalder* in Amsterdam-West is een culinaire achtbaan van jewelste

Daalder Atelier
Bron: Lyan van Furth

Over Daalder Atelier

Dat zit zo: in Daalder Atelier neemt de chef de ruimte om onophoudelijk te experimenteren met nieuwe smaken, combinaties en recepturen. Waar dat normaal gesproken achter de schermen verloopt, krijgen gasten nu de kans om te proeven van dat proces.

Daalder Atelier biedt je dus een unieke inkijk in het creatieve brein van de chef. Dennis licht toe: ”Als ik werk aan dat ene bord dan vind ik direct een manier om een ander gerecht nog beter te maken. Het is een oneindig proces. Het stopt nooit. In Daalder Atelier heb ik een kans om al die inspiratie te volgen. Om mijn meest creatieve gerechten te serveren en direct de reactie daarop te zien. Om steeds door te gaan. Want het kan – en ik wil – altijd beter.”

Daalder Atelier
Bron: Lyan van Furth

Persoonlijke ervaring

Ook interessant: het aantal plekken in het restaurant is herleid van 64 naar 36. Dat is een bewuste keuze geweest, zodat een persoonlijke ervaring gegarandeerd kan worden. De chef zal achter een centrale marmeren bar staan koken, zodat gasten hun reacties op de gerechten rechtstreeks aan hem kunnen richten.

Adres en openingstijden Daalder Atelier

Benieuwd wat er zoal uit Dennis’ creatieve koker komt? Navigeer naar:

Lindengracht 90
1015 KK Amsterdam

Daalder Atelier is op woensdag t/m zaterdag geopend voor diner (€ 185,-) en op vrijdag en zaterdag ook voor lunch (€ 99,-). Reserveren kan via de website van Daalder.

Dit zijn alle sterrenrestaurants in Nederland van 2022

Daalder Atelier
Bron: Lyan van Furth

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.