Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 19 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Besteltip: de gerechten van Buuf Louise zijn belachelijk goed

Heb je geen fut om te koken? Dan zijn er véél bestel- en afhaalopties die als reddingsboei gebruikt kunnen worden. Toch hebben wij laatst de allerlekkerste (én sympathiekste) ontdekt: Buuf Louise.

Over Buuf Louise

Buuf Louise is een idee van cooking queen Louise du Toit. Sinds haar 21e reist ze al de wereld rond om gerechten uit de hele wereld te proeven. Die ervaring neemt ze graag mee naar haar Amsterdamse keuken, waar ze graag experimenteert, kookt met groenten uit de moestuin en bakt.

Sinds kort deelt Louise haar gerechten ook met het grotere publiek, onder de naam Buuf Louise. In een notendop: Buuf Louise is een maaltijdservice waarbij je een menu afhaalt bij je buur. Die buur heeft zichzelf namelijk opgegeven als afhaalpunt voor de buurt en vindt het leuk om bij het ophalen een gezellig praatje te maken. Sterker nog: het hoort een beetje bij het hele idee.

eten van Buuf Louise
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Technische en creatieve topgerechten

Wij testen met plezier zo’n afhaalmaaltijd uit. We doen het met een kritisch oog – dat wel – want met alle concurrentie die er al is in de hoofdstad zijn we benieuwd of Buuf Louise toch nog haar eigenheid weet te onderstrepen. Spoiler: dat doet ze.

De stijl van haar gerechten zijn vegetarisch, kleurrijk, creatief en niet te machtig. Met veel groenten, frisse smaken en spannende combinaties weet Louise hoe ze een breed publiek héél blij kan maken. Het is het type eten waar je op hoopt na een lange dag, maar waar je helaas niet meer de fut voor hebt om het zelf te bereiden.

Tom zonder Kha en papajasalade

Zo is er een Tom zonder Kha, wat verwijst naar de iconische Thaise kippensoep. Louise maakt ‘m echter zonder kip maar met champignons en sugar snaps. Wát een lekker soepje is dat zeg! Heerlijk fris en met een uitgesproken smaak van citroengras, zonder dat het te veel overheersend wordt. Ook de champignons zijn heerlijk aromatisch en doen je daardoor in de verste verte dat kippetje niet missen. Tip: zelfs koud is de soep overheerlijk, bij heet weer.

eten van Buuf Louise
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Daarbij komt ook een groene papaja salade met rijstnoedels, gemberdressing, pinda’s en veel Thaise basilicum. Lekker is dat, en heerlijk knapperig door de noten en de dunne reepjes groente. Deze salade is trouwens ook perfect als lunch de dag erna, mocht je het gevoel hebben dat je niet alles opkrijgt.

eten van Buuf Louise
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Ravioli primavera en zoete aardappelkrullen

We krijgen daarnaast twee hoofdgerechten. Zo is er de ravioli primavera met ricotta, doperwten, citroenzeste en Italiaanse kruiden. De flinterdunne reepjes citrusschil geven het gerecht de frisheid waar je op hoopt.

eten van Buuf Louise
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Het tweede gerecht is een kleurrijke Thaise zoete aardappel bowl met zoete aardappelkrullen, gebakken tofu en groenten. Ook dit gerecht getuigt dat Louise zowel technisch als creatief beláchelijk goed kookt. Zeg dat Culy het gezegd heeft.

eten van Buuf Louise
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Bestellen bij Buuf Louise

Let op: elke week voorziet Louise een nieuw menu. Wil je bestellen de komende tijd, dan krijg je dus andere gerechten dan diegene die we hierboven hebben vermeld.

Goed om te weten: Buuf Louise werkt niet met (maand)abonnementen. Je bestelt gewoon iedere week, wanneer het je uitkomt. Je kunt van woensdag tot zondag 12 uur bestellen. Op dinsdag haal je ‘t menu op bij Buuf Louise.

Meer informatie via de website van Buuf Louise

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.