Emma Bering
Emma Bering Culinair nieuws 12 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Bløf-zanger Paskal Jakobsen en sterrenchef Edwin Vinke openen eetcafé in Middelburg

Paskal Jakobsen, ja die zanger van Bløf, en sterrenchef Edwin Vinke openen binnenkort een eetcafé in Middelburg. Het eetcafé ‘Hard & Ziel’ opent de deuren op 5 oktober. Het wordt een mix van zelfbediening en service en richt zich op streetfood. Can’t wait!

Hard & Ziel is vernoemd naar een voormalig café in het pand, maar het concept wordt wel omgegooid.

Menu ‘Hard & Ziel’ vol streetfood

Er zal veel variatie in het menu zitten, maar het is voornamelijk streetfood. Klanten kunnen zelf hun drankje uit de koelkast pakken en vervolgens aan de balie bestellen. Van een broodje pulled pork tot een wrap met Thaise curry of een vegetarische rookwortel. Het zijn vooral laagdrempelige en bijzondere gerechten, zoals een broodje bietbal, gemaakt van rode bieten. Yummie!

Het menu is samengesteld door sterrenchef Edwin Vinke. Hij is eigenaar van ‘De Kromme Watergang’, een restaurant beoordeeld met twee Michellinsterren.

Met hulp van topchef Michel Louws

Paskal Jakobsen en Edwin Vinke zullen zelf niet constant aanwezig zijn, de één heeft een druk schema en de ander runt ook z’n eigen restaurant. Achter de schermen blijven ze natuurlijk wel actief. Daarnaast krijgen de twee hulp van topchef Michel Louws die de kok Nando van As zal inwerken. Hij zal uiteindelijk zelfstandig de keuken runnen.

Aan de Zeeuwse krant Pzc zeggen de twee na te denken over thema-avonden met muziek, hoe leuk! Hard & Ziel bevindt zich op de Turfkaai 3 in Middelburg en is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 20.00 uur.

Een eetcafé dat zich richt op streetfood zien wij wel zitten! En daarnaast, hoe leuk zou het zijn als Bløf een keer optreedt tijdens een muziekavond? Wij zijn voor!

Meer culinair nieuws?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.