Redactie
Redactie Culinair nieuws 30 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Primeur: de trailer van de nieuwe film over restaurant Noma

Onlangs schreven we al over een film die over sterrenrestaurant Noma wordt gemaakt, Noma: My Perfect Storm, maar er komt nóg een film over het voormalig beste restaurant van de wereld: Ants on a Shrimp.

De film is geregisseerd door de Nederlandse Maurice Dekkers, bij jullie wellicht bekend van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde.

Ants on a Shrimp is een spannende documentaire over één van de invloedrijkste mensen ter wereld die samen met zijn team het grootste culinaire experiment uit zijn leven aangaat: chefkok René Redzepi.

Het verhaal

Japan, januari 2015: één van de beste restaurants ter wereld, het in Kopenhagen gevestigde Noma met zijn beroemde en charismatische chef-kok René Redzepi, verhuist voor een periode van vijf weken naar Tokio voor een uniek culinair experiment.

Noma staat bekend om zijn dogmatische aanpak van koken met natuurlijke ingrediënten uit de omgeving van het restaurant. Is Redzepi in staat om in een korte periode met voor hem nog onbekende Japanse ingrediënten een veertiengangen menu te creëren dat ‘World’s Best Restaurant’-waardig is?

De fooddocumentaire ‘Ants on a Shrimp’ draait vanaf 1 september in de bioscopen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.