Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Kooktips 6 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Met deze kooktip kun je veel makkelijker kaas raspen

Lekkere, voedzame recepten bedenken met een nuchtere kijk op voeding, koken en gezondheid: laat dat maar over aan de familie Pollan. De Amerikaanse journalist en wetenschapper Michael Pollan werd ermee beroemd: nu is het de beurt aan zijn moeder en zussen. Hun boek Boordevol Groenten is een New York Times-bestseller en staat boordevol recepten en kooktips.

Om te vieren dat Boordevol Groenten nu in Nederland is verschenen, deelt Culy elke week een superhandige kooktip uit het boek met je. Vandaag: een supertruc om makkelijker kaas te raspen.

Eet vooral groenten

Boordevol groenten: mooier had de titel van dit boek niet aan kunnen sluiten bij één van de beroemdste opvattingen van Michael Pollan. “Eet, niet teveel, vooral groenten” sprak hij ooit. En hij heeft het niet van een vreemde: in de familie Pollan draaide het altijd al om lekkere, voedzame maaltijden. Zijn moeder Corky en zussen Tracy, Dana en Lori Pollan schreven dan ook samen de New York Times-bestseller Boordevol groenten. 

Ook zij houden er duidelijke opvattingen op na over gezonde voeding: “De sleutel voor gezond eten ligt in het kiezen voor voedingsmiddelen van goede kwaliteit, veel groenten, onbewerkte voedingsmiddelen en zo vaak mogelijk zelfbereide maaltijden”, aldus de familie Pollan. Daar scharen we ons met liefde achter.

Boordevol groenten

Boordevol groenten van de familie Pollan (Kosmos Uitgevers) is nú te koop voor € 29,99.  

Kaas raspen

In hun kookboek Boordevol groenten vind je 101 heerlijke recepten voor flexitariërs, maar ook heel veel handige kooktips van de familie Pollan. Wij lichten elke week een kooktip uit. Deze week: de ultieme kooktip voor het raspen van kaas.

Wil je bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of een andere harde kaas raspen, spray de kaasrasp dan voor het raspen in met olijfolie. Dat maakt het raspen gemakkelijker en het schoonmaken sneller.

Gebruik bijvoorbeeld een kant-en-klare olijfolie spray of giet wat olijfolie over in een handige verstuiver. En raspen maar!

Meer kooktips die het leven makkelijker maken:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.