Redactie
Redactie Culinair nieuws 23 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Zou jij het eten? Proteïnerepen gemaakt van krekels

We schreven al eerder dat insecten misschien wel het eten van de toekomst wordt, en als we Gabi & Greg van EXO moeten geloven is dat ook écht zo. Zij maken namelijke proteïnerepen van krekels. 

Het begon als een leuk project op Kickstarter en inmiddels hebben de jongens al ruim twee keer het beoogde geldbedrag behaald. Dit betekent dat de repen op dit moment al worden geproduceerd en hopelijk over niet al te lange tijd ook bij ons in de winkels liggen.

Het idee is ontstaan uit een behoefte aan repen die daadwerkelijk goed voor je zijn. Ze worden gemaakt van fijn gemalen krekels (samen met onder andere dadels, amandelen, honing en rauwe cacao), wat boordevol proteïnen zit. Daarnaast bevat het de juiste aminozuren, relatief veel ijzer (meer dan in bijvoorbeeld rundvlees), calcium en Omega-3 vetzuren. Tot slot zijn deze wonderrepen volledig gemaakt van natuurlijke producten en zijn ze goed voor het milieu.

En de smaak? Daar durven wij nog geen uitspraken over te doen, maar als we de ingrediëntenlijst bekijken, krijgen we een voorgevoel dat ook dat wel goed moet zitten.

Via de website is het mogelijk om de repen in verschillende smaken te bestellen. Ze worden verkocht per twaalf stuks en kosten, afhankelijk van de soort, tussen de €25,- en €28,-. Dit is helaas exclusief verzendkosten à €20,-.

Zou jij ze eten? Laat het ons weten in een reactie. We zijn benieuwd naar je mening!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.