Redactie
Redactie Inspiratie 15 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo verwerk je rauwe spinazie door de lekkerste gerechten

Dol op (rauwe) spinazie, maar wil je het op andere manieren gebruiken dan alleen door een salade? Wij geven je aantal fijne tips waarvan je gedurende de zomer eindeloos kan genieten. 

1. Op brood

Zó simpel en zó lekker: een paar blaadjes spinazie op een broodje. Eigenlijk smaakt het overal goed bij, maar wij vinden het in combinatie met kaas, pesto en avocado het allerlekkerst.

2. Door pasta

Gebakken is spinazie zalig, maar ook rauw is het zeker een aanrader. Roer als de pasta (zo goed als) klaar is een paar handjes erdoor, eventueel met een schepje saus of pesto.

3. In pesto

Wist je dat je ook pesto kunt maken van spinazie? De smaak is dan minder overheersend, maar nog steeds heerlijk als spread of saus. Gebruik hiervoor het liefst babyspinazie, dat wordt een stuk fijner.

4. Door een groene smoothie

Of wat dacht je van een handje spinazie door je favoriete smoothie?

5. It’s a wrap!

Ook lekker: beleg een wrap met spinazie. Bijvoorbeeld met gegrilde groenten, kip en een yoghurtsausje, of door springrolls.

6. Als basis voor dressing

Tot slot één van onze favoriete toepassingen: als basis voor een dressing. Maak bijvoorbeeld onze favoriet van Joy the Baker: de green goddess dressing

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.