Redactie
Redactie Inspiratie 19 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Zo versier je de kersttafel met spullen die je al in huis hebt

Naast alle heerlijkheden die Kerstmis met zich meebrengt, is een feestelijk versierde tafel wat ons betreft ook een must. Wij geven je een dosis inspiratie. 

Omdat we niet allemaal de zin, tijd en het budget hebben om alles nieuw te kopen, gingen we aan de slag met producten die we al in huis hebben.

Keukentouw

Keukentouw is vaak wit met rood gestreept, te koop bij het merendeel van de kookwinkels en kost slechts een paar euro. Naast het opbinden van een grote kip is het ook erg handig om leuke spulletjes bij elkaar te binden.

Denk bijvoorbeeld aan je servetten, die je heel makkelijk aankleedt door ze te ombinden met een stukje touw, met daartussen leuke gadgets. Ook kan het heel leuk staan om een lange slinger te maken met het touw en kerstige spulletjes die je over de tafel verspreidt.

Stoffen servetten

Je zult ze misschien (nog) niet in huis hebben, maar stoffen servetten maken je tafel in één klap zoveel feestelijker. Versier ze zoals hierboven beschreven.

Kruiden & specerijen

Niet alleen gaat je tafel heerlijk geuren van wat stokjes kaneel, steranijs en kruidnagels, het ziet er nog leuker uit! Vergeet overigens ook niet kruiden als rozemarijn en tijm.

Tip: bind een kaneelstokje met een dennetakje om de servetten en je bent al een heel eind.

Takken

Of je ze nu knipt van de kerstboom of uit de tuin vist, takken zijn ideaal als tafeldecoratie. Dit geldt overigens wel voor de grotere tafels, maar ook een klein takje op het bord of servet doet wonderen.

Ook leuk: leg dennentakken op tafel en steek tussen de naalden kleine waxinelichthoudertjes.

Kerstballen

Dan de simpelste van allemaal: kerstballen! Pik de kleinste exemplaren uit de boom en verspreid ze in het midden van de tafel, of hang ze aan de wijnglazen. Easy does it.

Herfstbladeren

Deze tip geldt alleen als het nog niet te koud is geweest. Ga de dagen voor kerst op zoek naar de mooiste bladeren (of dennenappels, kastanjes…) van de bomen en laat ze binnen goed drogen tussen een krant met daarop een zwaar boek.

Leg ze op de onderborden, in het midden van de tafel of op bind ze met een stukje touw om je servetten. Extra leuk wordt het als je of zoveel mogelijk verschillende kleuren en soorten verzamelt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.