Redactie
Redactie Inspiratie 27 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Zó misleidend zijn foto’s op Nederlandse voedsel-verpakkingen

Iedereen weet dat de voedingsmiddelenindustrie er alles aan doet om hun producten zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Zolang het realistisch blijft, is er niets mis met wat mooimakerij toch? Helaas is dat juist het probleem: de inhoud van je eten lijkt állang niet meer op wat er op de verpakking staat. 

Er was al een Amerikaanse variant van deze ‘before and after’-foto’s. Deze zie je hier. Inmiddels heeft Foodwatch ook een Nederlandse versie gemaakt. Onderstaande foto’s laten zien dat het verschil tussen wat je dénkt te kopen (heerlijk knapperige, fris uitziende boontjes) en wat je dáádwerkelijk koopt (slappe, natte alles-behalve-boontjes) enorm groot is.

Vind jij dat fabrikanten (meer) waarheidsgetrouwe verpakkingen zouden moeten ontwerpen? Of accepteer je dat je pizza nou eenmaal nooit zo mooi eruit ziet als de foto belooft?

Nescafeinstantlatteverpakkingvsbereid_nlPeijnenburgverpakkingvsbereid_nlPizzaWagnerverpakkingvsbereid_nlSperziebonenBonduelleverpakkingvsbereid_nlTiramisuverpakkingvsbereid_nl
Champignonsausverpakkingvsbereid_nlIgloViscuisineverpakkingvsbereid_nl

 

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Zó misleidend zijn foto’s op Nederlandse voedsel-verpakkingen
Sluiten